Relatietherapie Nijmegen

Als je in relatie elkaar niet meer begrijpt, en je komt er samen niet meer uit, kan relatietherapie Nijmegen een goede uitkomst zijn. Samen met jullie kan de therapeut onderzoeken wat er aan de hand is, waardoor je de patronen van elkaar kunt gaan herkennen. Beide partners hebben een aandeel en een rol. Door weer uit deze patronen te stappen, kun je weer tot elkaar komen. Meld je nu aan voor relatietherapie Nijmegen én bespreek de zere plekken van vroeger én van nu.

Herontdek je relatie

Het is belangrijk dat jij en je partner elkaar nog een kans gunnen. Je leert weer om echt aandacht voor elkaar te krijgen. Steun elkaar. Jullie relatie heeft nog kracht én met die kracht kunnen jullie de problemen weer aanpakken. De stappen zullen weer leiden naar verandering en verbetering. Tijdens de sessies relatietherapie Nijmegen stel ik jullie behoeften met respect af voor beide partners. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het EFT-model (Emotionally Focused Therapy) van Sue Johnson.

Relatietherapie Nijmegen: veelvoorkomende problemen en thema’s

Tijdens de sessies relatietherapie Nijmegen, kom ik verschillende problemen en thema’s tegen. Enkele veelvoorkomende problemen zijn:

  • Ik ben verliefd geworden op iemand anders;
  • Ik ben erg jaloers in mijn relatie;
  • Moeten wij wel óf niet uit elkaar gaan;
  • Onze verschillende culturen botsen;
  • We verschillen vaak in mening en verbindende communicatie;
  • Er is onvoldoende intimiteit tussen ons;
  • Ik wil mijn voorbereiden op een verbeterde toekomstige relatie;
  • Mijn gezin van afkomst en relatietherapie Nijmegen;
  • In contact met elkaar blijven na een verlies van een goede vriend of familielid;
  • Bindings- of verlatingsangst.

Verliefd op iemand anders

Als een van de twee partners verliefd wordt op een ander, kost dat ontzettend veel emotionele energie. Vaak denken partners dat er dan iets mis is aan de relatie. Echter zit het vaak dieper: er ontbreekt iets in zijn of haar eigen leven. In de basis voelt hij of zij zich niet gelukkig. Voorziet die nieuwe minnaar of minnares dan wel in de behoefte? Verliefdheid kan daarom ook werken als wake-up call. Tijdens relatietherapie Nijmegen ga je ontdekken wat je voor elkaar voelt en hoe nu verder met de relatie.

Jaloezie

Jaloezie is een veelvoorkomende situatie in een relatie. Daar kan je relatie echter flink onder lijden. Angst, onveiligheid, wantrouwen, verdriet, depressie of afgunst zijn slechts enkele punten die voorkomen. Tijdens een sessie relatietherapie Nijmegen leer je de onderliggende redenen te kennen. Daardoor kun je elkaar beter begrijpen én ondersteunen.

Wel of niet bij elkaar blijven?

Wil een van jullie graag scheiden, maar zijn er toch nog twijfels? Dan kan het een goede beslissing zijn om relatietherapie Nijmegen in te schakelen. Afwachten tot alles vanzelf wel goedkomt is vaak geen optie. Tijdens relatietherapie Nijmegen kunnen we onderzoeken wat er fout gaat én jullie nog verder kunnen of willen. Dit kan leiden tot een nieuwe start.

Scheidingen gaan vaak gepaard met emoties én daarvoor is veel moed en een lange adem voor nodig.

Cultuurverschillen

Cultuurverschillen kunnen ook voor complicaties zorgen in een relatie. Het is belangrijk om elkaar tegemoet te komen in een relatie. Toch wil je ook niet te veel identiteit inleveren. Daarom moet er een goede balans gezocht worden. Tijdens een sessie relatietherapie Nijmegen leer je die balans te vinden. Graag begeleid ik jullie in dat proces.

Meningsverschillen

Meningsverschillen zijn normaal in een relatie, maar wat als is dit écht veel voorkomt? Dan kan dat problemen opleveren. In een relatie is wederzijds respect belangrijk, maar bij meningsverschillen kan het soms sterk uit de hand lopen. Met behulp van relatietherapie Nijmegen richten jullie je weer op verbindende communicatie. De pijn kan onderzocht én losgelaten worden.

Onvoldoende intimiteit

Intimiteit is doorgaans een belangrijke factor in een relatie. Het gaat hier niet alleen om seksualiteit, maar ook om vertrouwdheid en nabijheid in de relatie. Niet iedere partner heeft evenveel behoefte aan intimiteit en dat kan leiden tot spanning in een relatie.

Relatietherapie Nijmegen kan helpen om te onderzoeken hoe dit voor jullie werkt. Je krijgt weer inzicht in elkaars belevingswereld. Dat zorgt voor respect en begrip.

Toekomstige relatie

In een relatie kan je werken aan je persoonlijke groei. Heb je nog geen relatie? Dan kun je daar vooralsnog aan werken. Tijdens een sessie relatietherapie Nijmegen kan ik je in je zelfonderzoek begeleiden. We kunnen onder andere kijken welke rol je angsten, verlangens en eerdere ervaringen meespelen in een relatie. Het aantrekken van een partner gaat daardoor gemakkelijker én bovendien is de kans groter dat je iemand vindt die echt bij je past.

Jij verstrekt je eigenwaarde, waardoor je vol met moed verantwoordelijk kan staan voor je keuzes. Op basis daarvan kun je een nieuwe relatie starten.

Je gezin van afkomst en relatietherapie Nijmegen

Als je vastloopt in een relatie, kan het soms best fijn zijn om tijdens relatietherapie Nijmegen je levensloop na te gaan. Daardoor leer je je jeugd ook weer beter begrijpen. Dat kan zorgen voor inzicht, begrip en verwerking. Je kunt dan de weg weer vrijmaken. Tijdens een overleg kun je opnieuw keuzes maken. We werken zowel individueel als gezamenlijk, waardoor beide partners betrokken raken in het proces. Hiervoor maak ik gebruik van familieopstellingen en de contextuele benadering.

In contact blijven na verlies

Verlies je je kind, een familielid of een dierbare vriend? Dan kan dat voor veel emoties zorgen. Het is belangrijk dat je dit goed kunt verwerken. De een zal dit sneller verwerken dan de ander. Tegelijkertijd heb je ook steun aan elkaar. Tijdens een sessie relatietherapie Nijmegen geven we aandacht, steun en erkenning. Door je zorgvuldig op te stellen naar de ander kan dat veel rust geven.

Bindings- of verlatingsangst

Bindings- of verlatingsangst kunnen ontstaan vanuit een verleden. Gedurende een relatie kan dit goed zichtbaar zijn. Vaak betreffen het pijnlijke ervaringen van vroeger, waardoor je jezelf terugtrekt van de ander. Anderen zullen zich er juist aan vastklampen. Wijzelf zijn vaak niet bewust van deze pijn, maar die is aanwezig. Tijdens een sessie relatietherapie Nijmegen gaan we op zoek naar naar die pijnlijke ervaringen, zodat je die kunt accepteren. Vervolgens kun je weer verder met een hoger gevoel van eigenwaarde. Je bereidheid om je angsten te overwinnen zal zorgen voor een gezonde, gelijkwaardige én vervullende relatie.

Relatietherapie Nijmegen: wil je graag contact met mij opnemen?

In een sterke relatie is er niet alleen sprake van vertrouwen, maar ook is er emotionele verbondenheid en kunnen jullie goed met elkaar communiceren. Ontbreken deze waarden in jouw relatie? Kies voor relatietherapie Nijmegen én herontdek je relatie. Neem gerust contact met mij op. Je kunt mij op meerdere manieren bereiken: via het contactformulier op de contactpagina, via LinkedIn of middels telefonisch contact. Ik ben bereikbaar op het nummer (06) 220 690 29 (ook WhatsApp). Ik zie je bericht graag tegemoet.