Rouwbegeleiding

Wat is rouwverwerking en wat betekent het voor de kwaliteit van leven? Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: een verlies. Of dat nu een verlies is na het overlijden van een dierbare of het verliezen van een baan, huis of relatie. Een verlies kan in veel verschillende vormen voorkomen. Na ieder verlies volgt een periode van rouwverwerking. Dit rouwproces verloopt voor iedereen anders.

Wanneer je het gevoel hebt dat het rouwproces dat je doormaakt vastloopt, ondersteunt professionele rouwbegeleiding je bij de verwerking ervan. Verschillende gebeurtenissen kunnen intens verdriet, verdoofdheid of schuldgevoelens veroorzaken, denk aan het overlijden van een dierbare, maar ook een relatiebreuk, baanverlies of een verloren vriendschap.

Ieder rouwproces anders

behandelkamer Ietje DeutzIedereen ervaart het rouwproces op zijn of haar eigen wijze. Er zijn echter een aantal veelvoorkomende klachten gedurende het rouwproces, zoals verdriet, een gevoel van eenzaamheid, somberheid en een lusteloos gevoel. Daarnaast ervaren veel mensen slaap- en concentratieproblemen na een verlies. Hulp bij rouwverwerking biedt uitkomst om rouwverwerking op een structurele en actieve manier aan te pakken. Zo komt het natuurlijke rouwproces weer op gang, waardoor je aan het verlies in je leven een nieuwe betekenis geeft. Je hoeft niet meer bezig te blijven met het verleden.

Verliesbegeleiding op jouw manier

Ietje Deutz verzorgt verliesbegeleiding en rouwtherapie in Nijmegen. Zij ondersteunt je bij het verwerken van verlies en sluit daarbij aan op wat jij op dat moment nodig hebt. Het verlies wegnemen gaat niet, maar met behulp van verliesbegeleiding ben je in staat je leven weer op te pakken en het verlies een plekje te geven in je leven.

Tijdens hulp bij rouwverwerking:

  • staat de wisselwerking tussen gevoelens, gedrag en gedachten centraal;
  • onderzoek je samen met je therapeut op welke manier je inzicht krijgt in jezelf en de situatie.

Specialist hulp bij rouwverwerking

Ietje Deutz leert je hoe je het verlies met je mee kunt dragen zonder dat de last te zwaar is. Want rouwen gaat niet vanzelf, het is hard werken. Met behulp van de juiste rouwbegeleiding, is het weer mogelijk om weer betekenis te geven aan je leven.

Meer weten over hulp bij rouwverwerking?
Neem dan contact op met Ietje Deutz.

Meer lezen?