Verliesbegeleiding, voor iedereen anders

Verliesbegeleiding bij het verwerken van een verlies helpt om het verdriet een plek te geven. Een verlies verwerken is hard werken. Het kost verdriet, doorzettingsvermogen en acceptatie. Want wegstoppen is geen oplossing. Je staat voor de taak gesteld om je leven aan te passen aan de nieuwe situatie. De verliesbegeleiding die iemand nodig heeft, is dan ook altijd anders.

Vormen van verlies

Verlies kent veel vormen. Verlies waar iedereen wel eens mee te maken krijgt of heeft gehad, is het verlies van een dierbare. Maar ook het verlies van werk, een relatie of gezondheid en andere vormen van verlies kunnen een grote verandering in je situatie teweegbrengen. Verliesbegeleiding helpt je om te gaan met verlies.

Omgaan met verlies

Omgaan met verlies doet iedereen anders. De één wil zich het liefst op zijn werk storten en zoveel mogelijk mensen om zich heen. Praten kan namelijk helpen om het verdriet van je af te zetten. De ander wil misschien liever alleen zijn en tijd voor zichzelf hebben om het verdriet een plekje te geven. Verliesbegeleiding helpt je op weg en laat je tot inzicht komen welke manier van rouwverwerking het beste bij jou past.

Verliesbegeleiding op jouw manier

Ietje Deutz verzorgt verliesbegeleiding en rouwtherapie in Nijmegen. Zij ondersteunt je bij het verwerken van verlies en sluit daarbij aan op wat jij op dat moment nodig hebt. Het verlies wegnemen gaat niet, maar met behulp van verliesbegeleiding ben je in staat je leven weer op te pakken en het verlies een plekje te geven in je leven.

Kinderen helpen bij verlies

Ook kinderen die te maken hebben met een verlies, zijn bij rouwtherapeut Ietje Deutz van harte welkom. Kinderen houden hun verlies soms voor zichzelf en vinden het moeilijk om over het geleden verlies te praten. Dit uit zich dan niet altijd, maar kan in een later stadium van invloed zijn op zijn of haar functioneren. Neem gerust contact op als je meer wilt weten over verliesbegeleiding bij kinderen.

Meer weten over verliesbegeleiding?
Of wil je een afspraak maken?

Meer lezen?