Wat is EFT?

EFT (Emotionally Focused Therapy) kan een oplossing zijn voor problemen in je relatie waar je samen niet meer uitkomt. Je werkt aan verschillende aspecten van je relatie:

  • Hoe communiceren wij onze emoties naar elkaar?
  • Welke gedragspatronen zijn er tussen ons ontstaan?
  • Wat verbindt ons? Welke emoties spelen hierbij een belangrijke rol?
  • Hoe kunnen wij elkaar het beste (opnieuw) bereiken?
  • Wat is onze levensgeschiedenis? Hoe spelen zere plekken van vroeger nú een rol in onze relatie?
  • Wat is er voor nodig om ons zo veilig te voelen bij elkaar dat we moeilijke dingen kunnen bespreken?

De EFT-therapie heeft drie fases:

Fase 1: De patronen tussen jullie herkennen en begrijpen.

Fase 2: Jullie angsten en behoeftes benoemen.

Fase 3: Jullie stappen uit je patroon en leren om aan elkaar hulp, steun en begrip te vragen.

Onderzoek naar de resultaten van EFT-therapie heeft uitgewezen dat het zeer positief werkt op het gevoel van verbondenheid in een partnerrelatie. Er is weinig terugval. EFT is ook zeer effectief als er sprake is van psychische of lichamelijke klachten. EFT blijkt beter te werken dan andere relatietherapieën.

Het is ook mogelijk te kiezen voor EFT-gezinstherapie. Hierbij ligt de nadruk op de emotionele relaties tussen alle leden van het gezin en op de verantwoordelijkheid van ouders om hun kinderen te steunen.

Een wat lichtere vorm van EFT is het ‘HOUD ME VAST’ trainingsprogramma. Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten. De onderwerpen die aan bod komen zijn hetzelfde. Tussen de bijeenkomsten door ga je thuis samen met je partner aan de slag met oefeningen en opdrachten.

EFT-therapeuten zijn speciaal getraind in het werken met gevoel en emotie. Zij bieden elk (echt)paar begeleiding op maat.

Mijn hart gaat uit naar het werken met partnerrelaties. Verbindende communicatie is mijn specialiteit. Ik breng emotionele verbinding in de gesprekken, omdat juist die verbinding vaak helemaal zoek is. Ik stimuleer mensen om in hun kracht te komen. Vanuit deze innerlijke kracht leren zij om emotioneel opnieuw in contact te komen met hun partner. En dan kan de relatie weer gaan bloeien.