Hulp bij rouwverwerking

Wanneer je het gevoel hebt dat het rouwproces dat je doormaakt vastloopt, ondersteunt professionele hulp bij rouwverwerking je. Verschillende gebeurtenissen kunnen intens verdriet, verdoofdheid of schuldgevoelens veroorzaken, denk aan het overlijden van een dierbare, maar ook een relatiebreuk, baanverlies of een verloren vriendschap.

Ieder rouwproces anders

Iedereen ervaart het rouwproces op zijn of haar eigen wijze. Er zijn echter een aantal veelvoorkomende klachten gedurende het rouwproces, zoals verdriet, een gevoel van eenzaamheid, somberheid en een lusteloos gevoel. Daarnaast ervaren veel mensen slaap- en concentratieproblemen na een verlies. Hulp bij rouwverwerking biedt uitkomst om rouwverwerking op een structurele en actieve manier aan te pakken. Zo komt het natuurlijke rouwproces weer op gang, waardoor je aan het verlies in je leven een nieuwe betekenis geeft. Je hoeft niet meer bezig te blijven met het verleden.

Verliesbegeleiding op jouw manier

Ietje Deutz verzorgt verliesbegeleiding en rouwtherapie in Nijmegen. Zij ondersteunt je bij het verwerken van verlies en sluit daarbij aan op wat jij op dat moment nodig hebt. Het verlies wegnemen gaat niet, maar met behulp van verliesbegeleiding ben je in staat je leven weer op te pakken en het verlies een plekje te geven in je leven.

Tijdens hulp bij rouwverwerking:

  • staat de wisselwerking tussen gevoelens, gedrag en gedachten centraal;
  • onderzoek je samen met je therapeut op welke manier je inzicht krijgt in jezelf en de situatie.

Specialist hulp bij rouwverwerking

Ietje Deutz leert je hoe je het verlies met je mee kunt dragen zonder dat de last te zwaar is. Want rouwen gaat niet vanzelf, het is hard werken. Met behulp van de juiste rouwverwerkingsbegeleiding, is het weer mogelijk om weer betekenis te geven aan je leven. Meer weten over hulp bij rouwverwerking? Neem dan contact op met Ietje Deutz.